7 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ    Ο.Μ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
 Για έναν ενιαίο – σύγχρονο – δημόσιο σιδηρόδρομο

3 Μαΐου 2015
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Αφού το μνημονιακό μπλοκ δεν κατάφερε να περάσει τα σχέδια του και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του το καταδίκασε και έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας, άρχισαν οι επιθέσεις. Με μπροστάρηδες τα ΜΜΕ αλλά και τους πάσης φύσεως «ανησυχούντες»  οι οποίοι παρά την κρίση αύξησαν ραγδαία τα κέρδη τους, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, ότι η χώρα βρίσκεται ένα σκαλί πριν τη χρεοκοπία. Από τις 25 Γενάρη 2015 κάθε μέρα χρεοκοπούμε, πτωχεύουμε, καταστρεφόμαστε. Όλα αυτά μέρος του σχεδίου που θέλει να εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα του και να υπογράψει νέο μνημόνιο στα πλαίσια του «μέιλ Χαρδούβελλη».
Σε όλα αυτά τα σχέδια βέβαια δεν μπορούσε να λείπει και ο σιδηρόδρομος. Πότε ιδιωτικοποιείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πότε η ΕΕΣΣΤΥ, πότε μας αγοράζουν οι Ρώσοι, πότε οι Κινέζοι, πότε μπαίνουν στη μέση οι Αμερικάνοι, Γάλλοι, Γερμανοί κ.α. ξεδιπλώνεται ένα γαϊτανάκι ενταγμένο στον γενικότερο σχεδιασμό πίεσης της κυβέρνησης, ώστε να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μαζί με όλα αυτά, η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ορίσει νέες Διοικήσεις (όπως έχει δεσμευτεί) δίνει δικαίωμα σε διάφορους, είτε εντός, είτε εκτός του σιδηροδρόμου, να παίζουν παιχνιδάκια  και να εκπληρώνουν παλιά «γραμμάτια» σε βάρος της λειτουργίας του σιδηροδρόμου.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
Οι νέες Διοικήσεις σε συνεργασία με τους σιδηροδρομικούς θα μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηρόδρομο, Πρόγραμμα που σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη προς την οργάνωση μας συνοψίζεται στο σύνθημα:
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως το πρόγραμμα της Οργάνωσης Σιδηροδρομικών και αυτό σκοπεύει να εφαρμόσει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πρόγραμμα το οποίο θα συζητηθεί ξανά σε συγκεντρώσεις που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ξέρουμε ότι στην πλειοψηφία τους στήριξαν αυτές τις θέσεις, να παραμείνουν και τώρα μαχητικά προσηλωμένοι στον στόχο για έναν ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και να μην πιστεύουν στις διάφορες διαδόσεις που  κυκλοφορούν οι επιτήδειοι , ούτε να παρασύρονται από τα παιχνιδάκια της πλειοψηφίας της ΠΟΣ η οποία προκηρύσσει στάσεις εργασίας υψώνοντας σαν κύριο ζήτημα το ότι δεν την δέχεται ο υπουργός. Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια έβαζαν πλάτη για να περνάνε τα σχέδια διάλυσης του σιδηρόδρομου.
                                                                        ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου