4 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
04/02/2013

Με αφορμή δημοσίευμα στον τύπο για την εκχώρηση της δραστηριότητας της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου στην ΕΡΓΟΣΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει έντονα την αντίθεσή της για τους παρακάτω λόγους:
  • Η συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, ως γνωστόν, αποτελεί δραστηριότητα του ΟΣΕ, η οποία εκτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Από την άλλη πλευρά, η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ, ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή των μεγάλων έργων του Οργανισμού και ιδιαίτερα εκείνων που συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν τίθεται θέμα εκχώρησης της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου στην ΕΡΓΟΣΕ, καθώς οι ρόλοι των δυο εταιρειών είναι διακριτοί και ξεκάθαροι.
  • Η επιμονή σε ένα τέτοιο σενάριο δηλώνει ξεκάθαρα το στόχο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου που, εκτός των άλλων, θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, όπως συνέβη και στην Αγγλία, καθώς θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού προς όφελος των εργολάβων.
  • Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλείται να αποσαφηνίσει τη θέση του, σχετικά με τις αναφορές ότι επίκειται αλλαγή του σημερινού πλαισίου, με την έκδοση μάλιστα, το προσεχές διάστημα, υπουργικής απόφασης.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου