9 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΩΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ

Ο συνάδελφος Κοκμένογλου Γιώργος μας έστειλε το παρακάτω mail για να αναρτήσουμε την ανακοίνωση που έβγαλε το Ταμείο Αρωγής του Προσωπικού Αμαξοστοιχιων:"Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας
Ονομάζομαι Κοκμενογλου Γεώργιος και είμαι προϊστάμενος αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης.
Επίσης είμαι και πρόεδρος του ταμείου αρωγής προσωπικού κίνησης αμαξοστοιχιών και θα ήθελα μέσα από το site σας να αναρτήσετε την ανακοίνωση που σας στέλνω συνημμένα για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μέλη του ταμείου μας, μιας και όλοι τους είναι καθημερινοί αναγνώστες της σελίδας σας.
Ευχαριστώ"


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι μέλη του Τ.Α.Π.Κ.Α.

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για της εξελίξεις που προέκυψαν μετά τη Γ.Σ. των μελών που έγινε στης 7/8/2014.

Όπως ήταν ήδη γνωστό μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε και τοιχοκολλήθηκε σε χώρους της εργασίας μας τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γ.Σ. ήταν:

1) Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ.
2) Αίτημα μελών του ταμείου για ανάκληση του συνόλου των μελών του Δ.Σ.

Πέραν των διοικητικών ενεργειών που έγιναν έτσι ώστε το ταμείο μας να έχει πλήρη νομιμότητα ως προς την λειτουργία του (έκδοση ΑΦΜ - Υποβολή φορολογικών δηλώσεων - μετατροπή του αποταμιευτικού μας λογαριασμού σε νομικό πρόσωπο) θέσαμε, σε κάθε επιπλέον έλεγχο στη διάθεση της ελεγκτικής επιτροπής τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του προέδρου του Δ.Σ. έτσι ώστε οι ευθύνες που μας αποδίδονται για  σπατάλη των χρημάτων του ταμείου αλλά και για την γενικότερη διαχείριση των υποθέσεων του ταμείου μας να γίνουν ποιο συγκεκριμένες και αποδεικτές με στοιχεία και όχι με υπονοούμενα.

Πέραν αυτών, αν το γεγονός ότι το Δ.Σ. του ταμείου δεν συνεδρίαζε κάθε μήνα αποτελεί σοβαρή κατηγορία για την ανάκληση του συνόλου των μελών και αντικατάσταση τους με νέες εκλογές δεν νομίζουμε ότι αποτελεί σοβαρή κατηγορία και δεν μπαίνουμε στη λογική ούτε καν να το σχολιάσουμε.

Παρ' όλα αυτά και μετά από αρκετές απόψεις που ακούστηκαν αλλά και προτάσεις που θα ήταν δυνατό να έβγαζαν τη Γ.Σ. από το δίλημμα για το πως θα έπρεπε να αποπληρωθεί το έλλειμμα που βρήκαμε στο ταμείο, μετά από την γνωστή υπόθεση της κλοπής στο γραφείο εισιτήριων της υπηρεσίας μας και την κάλυψη αυτού του πόσου από το ταμείο μας, δεν επικράτησε καμία από τις αναφερθείσες προτάσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μυστική ψηφοφορία ως προς το δεύτερο θέμα της ημερησίας διάταξης της Γ.Σ.

Πρέπει να δηλώσουμε ότι τα τρία (3) εκ των πέντε (5) μελών του Δ.Σ. , Κοκμένογλου Γεώργιος (πρόεδρος του Δ.Σ.), Τσαγκαλίδης Σταύρος (γραμματέας του Δ.Σ.) και Ιωαννίδης Αθανάσιος (ταμίας του Δ.Σ.) έκριναν ότι η απόφαση για μυστική ψηφοφορία δεν νομιμοποίητε με βάση τη μομφή και τις αστήρικτες και αναπόδεικτες κατηγορίες που μας αποδίδονται και αφού ενημερώσαμε το σώμα ότι θα προχωρήσουμε σε ένσταση κατά αυτής της διαδικασίας με την επιφύλαξη επί παντός νομίμου δικαιώματος μας, θέσαμε τους εαυτούς μας εκτός Γ.Σ. και απείχαμε επί της διαδικασίας της μυστικής ψηφοφορίας, η οποία και τελικός διενεργήθηκε από μια προσωρινή εφορευτική επιτροπή.

Παρέμειναν για την ολοκλήρωση της Γ.Σ. ο Κοκμένογλου Γεώργιος και ο Τσαγκαλίδης Σταύρος, καθώς είχαν την υποχρέωση ως πρόεδρος της Γ.Σ. ο πρώτος και ως γραμματέας της Γ.Σ. ο δεύτερος απλά ως παρατηρητές και πάλι επιφυλασσόμενοι για την εγκυρότητα και νομιμότητα αυτής της μυστικής ψηφοφορίας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας πρέπει να αναφέρουμε ότι σε σύνολο 16 μελών που ψήφισαν, έντεκα (11)  ψήφισαν ΝΑΙ στην ανάκληση των μελών του Δ.Σ  δυο (2)  ΟΧΙ και υπήρξαν και τρία (3) λευκά ψηφοδέλτια.

Δεν ξέρουμε πως αντιλαμβάνεστε εσείς ως μέλη αυτή την εξέλιξη για το ταμείο μας και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στο μέλλον. 
Εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι λειτουργήσαμε μέχρι σήμερα με γνώμονα το συμφέρον του ταμείου και κατ' επέκταση το δικό σας , και όλες οι ενέργειες που κάναμε έγιναν με πλήρη υπευθυνότητα αλλά και απόλυτη νομιμότητα.

Όπως καταλαβαίνετε από αυτή τη στιγμή και μέχρι να οριστεί από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης προσωρινή διοίκηση, η οποία θα οδηγήσει το ταμείο σε νέες εκλογές, σταματά η λειτουργία του προεδρείου του Δ.Σ, εκτός από της υποθέσεις που ήδη είναι σε εξέλιξη καθώς ήμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να τις διεκπεραιώσουμε.


ΚΟΚΜΕΝΟΓΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου