2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Κομβικό έργο η γέφυρα πάνω από τη γραμμή στα Τέμπη


ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Κομβικό έργο η γέφυρα πάνω από τη γραμμή στα ΤέμπηΈνα «αγκάθι» που κόπηκε και δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα στην κατασκευή των οδικών έργων του ΠΑΘΕ, στην ευαίσθητη περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, είναι η συμφωνία που υπεγράφη, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργείο Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης, της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και των εταιριών του ΟΣΕ). 

Πρόκειται για τη διευθέτηση του ζητήματος της εμπλοκής του σιδηρόδρομου με τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο και συγκεκριμένα την κατασκευή της πολυαναμενόμενης κομβικής οδικής γέφυρας, που θα περνά πάνω από την ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας- Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της κοιλάδας, κοντά στον Ευαγγελισμό.


Με τη συμφωνία διευθετούνται πολλά ζητήματα και κυρίως θα κινούνται κανονικά τα τρένα, την ημέρα με ηλεκτροκίνηση και το βράδυ ντιζελοκίνητα. Αυτό θα ισχύσει για τέσσερις μήνες, στους οποίους θα μοιραστούν 74 ημέρες, που θα γίνουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης. 

Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι το σημείο που θα «δέσει» ο ΠΑΘΕ, με τις σήραγγες του Κισσάβου και πιο κάτω, με το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την περιοχή Πλαταμώνα. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πάρει χρήματα από την εταιρία για τη χρήση των κοστοβόρων ντιζελομηχανών και συμφωνήθηκε ακόμα, κάτι που ζήτησε η κατασκευαστική εταιρία, να αναλάβει η ίδια το συγκεκριμένο έργο της απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης της ηλεκτροκίνησης, ώστε να γίνει με πιο γρήγορους ρυθμούς το έργο. 

Εναλλάξ, θα γίνει ξήλωμα της ηλεκτροκίνησης και επανατοποθέτησή της, για να περάσουν από πάνω οι γέφυρες.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα επηρεάσουν μόνο το τελευταίο (βραδινό) δρομολόγιο του Προαστιακού Λάρισας- Θεσσαλονίκης, ορισμένες μόνο ημέρες και για αυτό ήδη ανακοινώθηκαν μικρές αλλαγές στην ώρα των δρομολογίων. 

Κάθε φορά, που γίνονται αλλαγές θα υπάρχει έγκαιρη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου