10 Ιουνίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚ

 ΟΜΟΦΩΝΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ  

Την Τρίτη 9/6/2015  η  πανελλαδική συνέλευση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ενόψει  των εξαγγελιών της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ με ομόφωνο ψήφισμα αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια με κείμενο  και να πάρει πρωτοβουλία για  μια σειρά  δράσεων. 

Η Κυβέρνηση παρά την δέσμευσή της, από το Πρόγραμμα της και τις προγραμματικές  δηλώσεις στην Βουλή, για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ , ΕΕΣΣΤΥ  ,ΟΛΠ, ΟΛΘ και των περιφερειακών αεροδρομίων, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (Τρόικα) να υπαναχωρεί.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την κάθε μορφή  ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα αγωνιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Βασική μας θέση ήταν και παραμένει ο ενιαίος σιδηρόδρομος (ενιαίος ΟΣΕ) με δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα και ρόλο.
  
Μόνο ένας δημόσιος και ενιαίος σιδηρόδρομος  με κοινωνικό χαρακτήρα  είναι δυνατόν να έχει ζωτικό ρόλο στην κατεύθυνση ανάπτυξης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ο οποίος  να διασφαλίζει την ύπαρξη όλων των δραστηριοτήτων,  να εξασφαλίζει την απασχόληση , την υψηλή ειδίκευση, τις κοινωνικές  παροχές και το φτηνό εισιτήριο προς τον πολίτη.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και τώρα να εγκαταλείψει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος του Σιδηροδρόμου και να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ   ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακών αεροδρομίων.
Καλούμε την Κυβέρνηση  να προχωρήσει στην άμεση ενοποίηση όλων των εταιρειών στο Σιδηρόδρομο, υλοποιώντας τις προεκλογικές της εξαγγελίες και  να θωρακίσει άμεσα τον οργανισμό με επενδύσεις, προσλήψεις και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Οι σιδηροδρομικοί , οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στο εγχείρημα του ξεπουλήματος των σιδηροδρόμων!
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς, τα σωματεία, την ομοσπονδία, σε συντονισμό και  συστράτευση αγώνα, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου