10 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.


Αθήνα  9 / 6 / 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις, εάν προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στο σιδηρόδρομο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
     Η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της προηγούμενης, προτείνει για να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση της χώρας μέσα από το 47σελιδο κείμενο, μια σειρά εισπρακτικών μέτρων, περικοπή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και ιδιωτικοποιήσεων μεταξύ αυτών και στο Σιδηρόδρομο.
     Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση προς τους δανειστές και στην ενότητα για τις αποκρατικοποιήσεις, η κυβέρνηση αποδέχεται την συνέχιση των διαγωνισμών πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (επισκευαστική βάση), σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

     Οι σιδηροδρομικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχοντας αποφασίσει συντονισμό δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων στις μεταφορές, αλλά και σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή «συμφωνία», που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση (ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικές επιβαρύνσεις), προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων.

     Οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο, αλλά και στα υπόλοιπα ΜΜΜ, είμαστε υπέρ του ενιαίου δημόσιου σιδηρόδρομου, με λογιστικό διαχωρισμό υποδομής και εκμετάλλευσης και φυσικά, κατά του «ξεπουλήματος» των σιδηροδρομικών εταιρειών έναντι «πινακίου φακής» (50 εκατ. ευρώ είναι μόνο η ετήσια επιδότηση των άγονων γραμμών).

     Ζητάμε την ανάπτυξη του Σιδηρόδρομου προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας και ΟΧΙ το ξεπούλημά του, γιατί ο Σιδηρόδρομος είναι ο μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και ένα προσιτό και ασφαλές μέσο μεταφοράς που εξυπηρετεί τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά στρώματα. Η ιδιωτικοποίησή του θα λειτουργήσει με γνώμονα το κέρδος εις βάρος της ασφάλειας της μεταφοράς επιβατών και αγαθών.
     Καλούμε όσους υποστήριζαν το δημόσιο Σιδηρόδρομο μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι η πώληση του Σιδηρόδρομου είναι έγκλημα, να συνεχίσουν να το υποστηρίζουν και να τοποθετηθούν διότι η σιωπή «βολεύει» όσους θέλουν σε εγχώριο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο να «εκποιήσουν» το δημόσιο πλούτο.    
                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου