19 Ιουνίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΠΕΠΕ, ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ) ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ


Πραγματοποιήθηκε (18/06/2013) στα γραφεία της ΠΟΣ, συνάντηση των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ, ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ & Προαστιακός) με ομάδα νομικών που είχαν αναλάβει να παρουσιάσουν στους συνδικαλιστές μας, τη δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας.

Τη πρόταση ανέλυσαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημητρόπουλος, Ταντόπουλος και ο συνταγματολόγος κ. Σωτηρέλλης, η οποία περιελάμβανε σενάρια με ποιο τρόπο οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Από τους νομικούς προτάθηκε σαν καλύτερη λύση για τους εργαζομένους ότι θα είναι να προχωρήσουν στη σύσταση ανώνυμης εταιρίας (με αρχικό κεφάλαιο μεταξύ 25 - 100 χιλ ευρώ) ώστε να τούς δοθεί η δυνατότητα (σε συνεργασία με κάποιο επενδυτικό σχήμα/στρατηγικό εταίρο) να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με τελικό σκοπό να έχουν λόγο στη διοίκηση της εταιρίας και ποσοστό από τις μετοχές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Σαν παραδείγματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο με συμμετοχή εργαζομένων στην οργανωτική δομή τους αναφέρθηκαν, η εταιρεία πετρελαίου στην Καβάλα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες λαϊκής βάσης ΑΝ.Ε.Κ. και Μινωικές γραμμές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου