29 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ, η παράταξη μας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

1.Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και προκειμένου να τους συμπαρασταθούμε αλλά και να αναδείξουμε την επικείμενη ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ και την κινητικότητα σιδηροδρομικών, προτείναμε να ζητήσουμε από τη ΓΣΕΕ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 29/1/2014 ημέρα ψήφισης της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Επίσης προτείναμε να γίνει κάλεσμα των σιδηροδρομικών στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ την Τετάρτη 29.1.2014 στις 3.30μ.μ.)


2.Σε ότι αφορά την μη πληρωμή άνω των 20.000 υπερωριών σε εργαζόμενους στον ΟΣΕ, προτείναμε αν δεν πληρωθούν στις 16/2/2014, την επόμενη ημέρα (17/2/2014) ο ΟΣΕ να λειτουργήσει ως καθαρά δημόσια υπηρεσία με ωράριο 06.00 – 14.00 και 14.00 -  22.00.
Σε ότι αφορά την συνεχή παραβίαση ωραρίων και κανονισμών εργασίας, προτείναμε το αυτονόητο. Οι εργαζόμενοι να τηρούν αυστηρά και χωρίς παρεκκλίσεις το ωράριο και τους κανονισμούς. Εάν αυτό προκαλεί δυσλειτουργίες, οι Διοικήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις ή να πάρουν τις ευθύνες τους.

3.Να δημιουργηθεί από την ΠΟΣ δίκτυο αλληλεγγύης (με μία ελάχιστη καταβολή 50 λεπτών) τόσο προς τους σιδηροδρομικούς όσο και προς άλλες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση. 

4.Σε ότι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πληρωμή διαφόρων δικαστικών αποφάσεων, να ζητηθούν ΑΜΕΣΑ από τον ΟΣΕ όλες οι δικαστικές αποφάσεις ώστε να δημοσιοποιηθούν και να μη γίνονται οι δικαιούχοι αντικείμενο εκμετάλλευσης από διαφόρους.

5.Σε ότι αφορά την ημερίδα για το σιδηρόδρομο στην Καλαμάτα, απόφαση που εκκρεμεί από το Δεκέμβρη του 2013, προτείναμε να μπει συγκεκριμένη ημερομηνία (π.χ. 9/2/2014). Απόφαση του Δικτύου είναι, εάν δεν γίνει η ημερίδα το πρώτο 15μερο του Φλεβάρη, να γίνει με ευθύνη της παράταξης μας.

6.Σε ότι αφορά κείμενο της ΔΕΡ και της ΔΙΜΗΧ της ΕΕΣΣΤΥ με θέμα: «Τρέχουσα κατάσταση τροχαίου υλικού κανονικής γραμμής» στο οποίο αναφέρονται προτάσεις για παράδοση έργου σε ιδιώτες, προτείναμε να ζητηθούν τα τελικά συμπεράσματα των σχετικών επιτροπών που συστάθηκαν για το σκοπό αυτό και η ΠΟΣ να τοποθετηθεί συνολικά. Για το θέμα αυτό δηλώσαμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στις προτάσεις αυτές.

Με εξαίρεση την 6η πρόταση (και την πρόταση για κάλεσμα των σιδηροδρομικών στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ την Τετάρτη 29.1.2014 στις 3.30μ.μ.) οι υπόλοιπες προτάσεις μας δεν έγιναν  αποδεκτές.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου