8 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΡΤΗΣ 2015

            Με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ.Βαρουφάκη ότι «η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη» δεν χωρά καμία αυταπάτη ότι η συγκυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων με κάθε τρόπο στο σιδηρόδρομο.
Εξάλλου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει και έχει ψηφίσει στην Ευρωβουλή τη στρατηγική πολιτική επιλογή της Ε.Ε. της απελευθέρωσης των μεταφορών εμπορευμάτων – επιβατών δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις, την εποχή ακόμη που δεν υπήρχαν καν τα μνημόνια, πόσο μάλιστα τώρα που έχει συμφωνήσει και με αυτά και εγγυάται τη σταθερότητα στην Ε.Ε.
Δεν βλέπουμε λοιπόν πουθενά την έκπληξη και τη βαθιά θλίψη της Π.Ο.Σ. (όπως λέει σε ανακοίνωσή της σχετικά με αυτές τις δηλώσεις).
Θλίψη και απογοήτευση πρέπει να έχουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ που τόσα χρόνια υπηρέτησαν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και το ΔΙΚΤΥΟ που καλλιεργούσε αυταπάτες και αποπροσανατόλιζε τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι αρκεί ν’ αλλάξει η κυβέρνηση και θα λυθούν όλα και σήμερα λέει στους εργαζόμενους να περιμένουν γιατί άλλο τι λέει η κυβέρνηση και άλλο τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΜΕ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καλεί τους Σιδηροδρομικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους, να χαράξουν τη δική τους γραμμή πάλης για:
·        Να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση – Κρατικός Ενιαίος Σιδηρόδρομος που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
·        Ανάκτηση όλων των απωλειών.
·        Σ.Σ.Ε. με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες απορρίπτοντας το συμβιβασμό, την αποδοχή της φτώχιας και της ανεργίας ως κάτι φυσιολογικό.
·        Να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, να συμμετέχουν οι ίδιοι και όχι να αναθέτουν.
  • Να διεκδικήσουν άλλο δρόμο ανάπτυξης για το λαό μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου