11 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕ ΓΙΑ Κ.Υ.Α. & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Η ΠΕΠΕ έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο & Δ.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ την οποία την κοινοποιεί και στους αρμοδίους πολιτικούς προϊστάμενους αναφορικά με την Κ.Υ.Α. που υπογράφηκε για το επίδομα ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας καθώς και για τις κρατήσεις που θα γίνουν στους εργαζόμενους λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου για τους μήνες ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ & ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2013 


Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Aριθ. Πρωτ:  92/11.07.2013

Προς: Δ/ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο Αθαν.

Κοιν: 1. Υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη Μιχ.
        2. Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο Μιχ.
        3. Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταθόπουλο Νικ.


Κύριε Σύμβουλε,

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε από την Διοίκηση της Εταιρείας να επιληφθεί και να δώσει λύση στα παρακάτω θέματα που απασχολούν το προσωπικό:

Σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

Η Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε με ημερομηνία 28.06.2013 και χορηγεί το άνω επίδομα και στο προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν έχει αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται η χορήγηση του το εξάμηνο Ιανουάριο έως Ιούνιο 2013. 

Επειδή και τους μήνες αυτούς το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εργαζόταν κάτω από τις ίδιες  επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες και δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση της Διοίκησης να εκδώσει την σχετική Κ.Υ.Α. όπως είχε από το νόμο υποχρέωση σας καλούμε να ενεργήσετε για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό και να αρθεί η σε βάρος μας αδικία. 

Επιπρόσθετα σας θυμίζουμε ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καταβαλλόταν στο προσωπικό έλξης από την πρώτη μέρα εργασίας, και το προσωπικό έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά τα χρόνια.

Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί αναδρομικά οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτηθήκαν από 01.01.2013 εως 31.05.2013 δεν θα το λάβουν στην σύνταξη τους και θα υποστούν μια τεράστια αδικία.

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη παρακράτηση μισθολογικής διαφοράς των μηνών Ιανουαρίου κ Φεβρουαρίου 2013

Όπως γνωρίζετε για το ζήτημα του διπλού υπολογισμού της μείωσης του μισθού μας κατά 25% σύμφωνα με τον Ν. 4024/2011 έχουμε προσφύγει στα δικαστήρια.

Ζητάμε λοιπόν μέχρι να τελεσιδικήσει η εν λόγω υπόθεση να μην προχωρήσετε σε παρακράτηση με οποιονδήποτε τρόπο της άνω μισθολογικής διαφοράς.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Ο Πρόεδρος
Τουρλής Βασίλης

Ο Γ. Γραμματέας
Θεοδωρόπουλος Επαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου