14 Ιουλίου 2013

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ 13816

Η συνάδελφος Γεωργία Κανελλοπούλου του Τμήματος Διαχείρισης Ποιότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος ελέγχου ποιότητας των επιβατικών μεταφορών στις προσφερόμενες υπηρεσίες στις αμαξοστοιχίες InterCity της γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 13816(το οποίο ορίζει την έννοια της ποιότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες και επιπλέον προτείνει τρόπους και μεθόδους για τη μέτρησή της), μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:


1. Στις 09/07/2013 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιθεώρηση όλου του project από τον Ελληνικό Φορέα Πιστοποίησης TUV Hellas (σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κριτηρίων CEN).

2. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται, εφαρμόζεται και πιστοποιείται σύστημα ελέγχου ποιότητας βάσει του ΕΝ 13816 σε υπηρεσία που εκτελεί δημόσια συγκοινωνία στην Ελλάδα.

3. Η πλήρης εφαρμογή του συστήματος (μέσω του μηχανισμού μετρήσεων, των κριτηρίων και της συνεχούς παρακολούθησης) μπορεί να οδηγήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών της προς το επιβατικό κοινό.

4. Για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα απαιτηθεί από τις Διευθύνσεις - κυρίως αυτές των Επιβατών, του Τροχαίου Υλικού & του Προσωπικού Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιων - η εφαρμογή των ήδη προδιαγεγραμμένων διαδικασιών καθώς και επέκταση του συστήματος με βάση νέα κριτήρια ποιότητας.

5. Η επιθεώρηση έγινε από το Φορέα Πιστοποίησης TUV Hellas και η έκδοση του πιστοποιητικού θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.

6. Η επόμενη επιθεώρηση θα γίνει σε ένα χρόνο και θα είναι επιθεώρηση επιτήρησης για την εφαρμογή του συστήματος.

7. Τέλος η συνάδελφος επισημαίνει ότι: 
"Ο στόχος όλης αυτής της διαδικασίας δεν είναι να αποδείξουν (και η εταιρεία και τα άτομα) πως "είμαστε οι καλύτεροι" αλλά ότι, έχουμε ένα σύστημα σχεδιασμένο με πραγματικά στοιχεία, που το γνωρίζουμε και το εφαρμόζουμε, και το οποίο βεβαίως μας δίνει στοιχεία για να εντοπίζουμε αδύναμα σημεία και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας"


Στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος είχαν έμμεση ή άμεση συμμετοχή οι παρακάτω εμπλεκόμενες Διευθύνσεις της εταιρίας:
  • ΔΙΠΕΚΑΜ - Προσωπικό Ελέγχου & Κίνησης Αμαξοστοιχιών
  • ΔΙΤΡΥ - Τροχαίου Υλικού
  • ΔΙΕΠΜΕ - Επιβατών
  • ΔΑΣΦ - ΑσφαλείαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου