21 Σεπτεμβρίου 2013

Επόμενη στάση το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμου στον κόσμο !!!


Northlandz: Εντυπωσιακή κατασκευή ενός ανθρώπου που χρειάστηκε 16 χρόνια για να την χτίσει και μπορεί να υπερηφανεύεται για 100 τρένα, 400 γέφυρες, και 3.000 μικροσκοπικά κτίρια.


ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk


Ο Bruce Williams Zaccagnino ζει στο Flemington του New Jersey και ήταν ένας χομπίστας μοντελιστής.

Ο Bruce αγαπούσε τα τρένα μοντέλο από παιδί και μετά τον γάμο του άρχισε την κατασκευή μοντέλων στο υπόγειό του σπιτιού του. 

Το χόμπι του τελικά εξελίχτηκε "εκτός ελέγχου" με αποτέλεσμα να προσθέσει ακόμα άλλα πέντε επιπλέον υπόγεια στο σπίτι του προκειμένου να στεγάσει την γιγάντια συλλογή του και σήκωσε όλα του τα χρήματα από τις καταθέσεις του για να δημιουργήσει το Northlandz όπως ονόμασε το έργο του

Το Northlandz ξεκίνησε να το κατασκευάζει πριν 16 χρόνια. 

Κατασκεύασε λοιπόν μια σιδηροδρομική γραμμή με πάνω από οκτώ (8) μίλια διαδρομής και πάνω σε αυτή κινούνται περισσότερα από 100 τρένα.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν περί τις 400 γέφυρες περιέχει περισσότερα από 3.000 κτίρια μινιατούρες σε πόλεις και χωριά, 50.000 δέντρα και ακόμα άλλες 40 γέφυρες που εκτείνονται σε τεράστια φαράγγια. 

Ο Bruce Williams Zaccagnino λέει: «Δούλεψα 18 ή 19 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα επί 16 χρόνια»

Τελικά το τεράστιο κατασκεύασμα του το Northlandz το στέγασε σε ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 52.000 τετραγωνικών ποδιών που κατασκεύασε με δικά του έξοδα και ο εκθεσιακός χώρος άνοιξε στο κοινό το 1997.

Μπορεί η κλίμακα του έργου να είναι μικρή άλλα το θέαμα είναι καταπληκτικό και οι επισκέπτες λένε: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν κι αυτό» και το χαρακτηρίζουν σαν ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου (έστω της Βορειοανατολικής Αμερικής!!!).
Όλα τα σημεία του έργου είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, χειροποίητα και σε σχεδόν αληθοφανή τοπία.

Έχει προσελκύσει ακόμα και αρκετές διασημότητες συμπεριλαμβανομένου και του φημισμένου μοντελιστή σιδηρόδρομων του rocker Rod Stewart, και ο Neil Young, ο οποίος πήγε στην έκθεση με μεταμφίεση.
«Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί μέχρι την επόμενη μέρα», είπε ο Bruce.

Ο Bruce υπερηφανεύεται ότι κατασκεύασε το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμου στον κόσμο το οποίο τελικά καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Guinness World Records ως το μεγαλύτερο του είδους του στον πλανήτη.

ΒΙΝΤΕΟ: Το Northlandz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου