30 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 05/11/2013

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ  - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ:
1. Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.»,  που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Την «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.) Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα
3. Την  «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα
4. Την «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 27 και εκπροσωπείται νόμιμα 
5. Την «ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων 301 και εκπροσωπείται νόμιμα

ΚΟΙΝ:
1.Υπουργό  Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
2.Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου)
3.ΟΜΕΔ (Πλ. Βικτωρίας 7, Αθήνα)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 15/10/2013 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση μίας 3ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 5/11/2013, ημέρα κατά την οποία συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, και από ώρα 09.00’ έως 12.00’ όλου του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε.,  την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.  Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα. 

Θέμα της απεργιακής κινητοποίησης  είναι: η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, με την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επιδιώκεται με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ και η προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για το θέμα της απεργιακής μας κινητοποίησης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.2224/94 σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ. Βικτωρίας 7) την Πέμπτη 31.10.2013 και ώρα 12.00’.

--------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Ο.Σ.Ε., την Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα,  29  Οκτωβρίου 2013

Ο Πρόεδρος
ΠΑΝ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γενικός Γραμματέας  
ΠΑΡ. ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου