24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα 24/10/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 23/10/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε καταθέσαμε την αντίθεσή μας για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αποτελεί πάγια και διαχρονική θέση της Π.Ο.Σ. 
Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού. 
Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Για το ζήτημα του Οργανογράμματος και των τοποθετήσεων του προσωπικού σε αυτό, μας απάντησε ότι θα προχωρήσουν γρήγορα και θα ολοκληρωθούν το αργότερο σε ένα μήνα. Την επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις της ιεραρχίας.
Για τα βοηθήματα τα οποία έχουν σταματήσει να καταβάλλονται, μας απάντησε ότι συμφωνεί στην επαναχορήγησή τους και θα τα δρομολογήσει στο επόμενο διάστημα.
Για την ένταξη του κλάδου των Οδηγών Αυτοκινήτων στην Μ.Ε. μισθολογικό αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί και σε προηγούμενη συνάντηση, μας απάντησε θετικά και ότι θα βρεθεί φόρμουλα υλοποίησής του.
Για την προσαύξηση του 30% του Σαββάτου, μας είπε ότι το θέμα έχει τεθεί και από τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εξετάζεται με τη νομική υπηρεσία έτσι ώστε σε σύντομο διάστημα να μπορεί να απαντήσει.
Στο ζήτημα της εκπαίδευσης των Μηχανοδηγών αλλά και της εκπαίδευσης στους Συνοδούς, του ζητήσαμε να προχωρήσει άμεσα η εκπαίδευση  πρώτα των Μηχανοδηγών, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις ιατρικές εξετάσεις, πράγμα το οποίο το δέχθηκε, καθώς μας ανακοίνωσε ότι έχει ήδη υπογράψει το πρόγραμμα εκπαίδευσης. 
Στην ενημέρωση που ακολούθησε για την πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι δεν προκύπτει θέμα κινδύνου για τις θέσεις εργασίας. Βρισκόμαστε όμως σε μια κατάσταση «οικονομικού πολέμου» όπως είπε, και χρειάζονται συμμαχίες για την επιβίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε αυτό το ζήτημα ζήτησε να συνδράμουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας και θα καταβάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάθε προσπάθεια για την διασφάλισή τους. 
Παραμένουμε αταλάντευτοι στην πάγια θέση μας για ενιαίο σιδηρόδρομο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σας καλούμε όλους σ’ επαγρύπνηση για ν’ αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τους κινδύνους που έρχονται. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου