12 Νοεμβρίου 2014

Μ. Σοκόλοφ: Ζήτησε (κι επίσημα) συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη για ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Μ. Σοκόλοφ: Ζήτησε (κι επίσημα) συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με το χαρακτηρισμό «Επείγον» έφτασε στο υπουργείο Μεταφορών επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται ότι ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ ζητά συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Rosco).

Ο Ρώσος υπουργός φτάνει αύριο στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις και σε άλλα υπουργεία και φορείς (Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΤΑΙΠΕΔ, κ.α.).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Σοκόλοφ είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν το υπουργείο Μεταφορών. Αυτό συνέβη τον Απρίλιο του 2013, οπότε συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, εκφράζοντας το πρώιμο ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, σε συνεργασία με τη ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, φαντάζουν ως οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάτι το οποίο… εκμεταλλεύονται. 

Επίσης, μετέχουν στο διαγωνισμό για την ΕΕΣΣΤΥ. Εκεί υπάρχει ανταγωνισμός, αφού για την σιδηροδρομική εταιρεία ενδιαφέρονται εξίσου οι Siemens και Alstom.

Οι δυο διαγωνισμοί βρίσκονται στην τελική ευθεία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Επί του παρόντος, καμία εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Φ. Φωτεινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου