5 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕΑθήνα, 4/11/2014 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όλοι μας βιώνουμε μια οικονομική, πολιτική και κοινωνική θύελλα, που οι κρατούντες την ονομάζουν μεταρρυθμίσεις, προσαρμογή, διαρθρωτικές αλλαγές και σωτηρία της χώρας.
Για την προώθηση και την επιβολή όλων αυτών, χρησιμοποιούνται θεμιτά και αθέμιτα μέσα, εκβιάζοντας, τρομοκρατώντας, ακόμα και συκοφαντώντας τους εργαζόμενους, ανάλογα με το τί εξυπηρετεί τους κυβερνώντες.
Σ ́ αυτό το κλίμα, συγκλήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια, όπου ο πέλεκυς έπεσε βαρύς στα κεφάλια των "καταχραστών", εξουθενώνοντάς τους οικονομικά και κοινωνικά.
Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, όπως οφείλουμε, βεβαίως και συμφωνούμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παρέβησαν τον κανονισμό και έπρεπε να τιμωρηθούν, κάτι που συνέβη όμως, με προηγούμενες ποινές που τους επιβλήθηκαν, οι οποίες ήταν μάλιστα αρκετά αυστηρές, για την παραβατική τους συμπεριφορά.

Οι κανονισμοί και οι νόμοι όμως, δεν ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαθέτουν εαυτόν, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της εταιρείας, ώστε να σταθεί στα πόδια της, αλλά και για τους διοικούντες.

Θα τιμωρηθεί άραγε κάποιος από αυτούς, για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, που επιβάλλει πενθήμερη και οκτάωρη εργασία; Για την παραβίαση του γενικού κανονισμού κυκλοφορίας, του κανονισμού Κ και άλλων, θα λογοδοτήσει κάποιος; Για την μη σωστή και επαρκή επάνδρωση των αμαξοστοιχιών; Εφαρμόζεται με την ίδια αυστηρότητα ο κανονισμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τους ιδιώτες αναδόχους των σημείων πώλησης, που παρακρατούν περισσότερα χρήματα, από όσα τους επιτρέπεται;

Εμείς, πιστεύουμε πως όχι, αλλά παλεύουμε για το αντίθετο, ώστε να μην εξαντλείται η αυστηρότητα μόνο στους εργαζόμενους του πολύπαθου προσωπικού της ΔΙΠΕΚΑΜ, που από καιρό βρίσκεται στα όριά του και που όπως νομίζουν κάποιοι, αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας. 

Η παράταξή μας, όπως πάντα, με υπευθυνότητα, θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και δεν θα ενδώσει στην προέκταση των τιμωριών, που είναι ο εκφοβισμός του προσωπικού, ώστε να εργαστεί στις ακόμα πιο δύσκολες μέρες, που έρχονται, σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Καλούμε την Διοίκηση της εταιρείας να επανεξετάσει το ζήτημα  των πειθαρχικών ποινών, λαμβάνοντας υπ' όψιν παράλληλα τα κατά περίπτωση ελαφρυντικά, απονέμοντας δικαιοσύνη επί ίσοις όροις, και να επαναπροσδιορίσει γενικότερα την στάση και την συμπεριφορά της, απέναντι στους εργαζόμενους αυτού του κλάδου, τιμωρημένους και μη, εξετάζοντας όχι μόνο τα παραπτώματά τους, αλλά και την προσφορά τους, που μένει πάντα στα αζήτητα, χωρίς την ανάλογη αναγνώριση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου