20 Ιανουαρίου 2015

Η Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Συνάδελφος (επώνυμα) μας έστειλε με e-mail το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται στη κλοπή καλωδίων του Οργανισμού που έγινε  το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στον Πλαταμώνα Πιερίας.Η Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνω ότι την Κυριακή το μεσημέρι συνελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, δύο άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους καλώδια ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την περιοχή του Πλαταμώνα.

Κλήθηκε Συνάδελφος Ηλεκτρολόγος από την Κατερίνη για την σχετική αναγνώριση. 
Παράλληλα πληροφορηθήκαμε από την Αστυνομία ότι οι κλέφτες ισχυρίστηκαν, ότι είχαν την έγκριση του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου για να πάρουν τα προαναφερθέντα καλώδια.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο με την διαδικασία του αυτόφωρου και οι κλέφτες αθωώθηκαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν θεωρείται κλοπή η λήψη καλωδίων από τον σκουπιδότοπο, όπου τα μετέφερε ο Δήμος ο οποίος και τα αφαιρούσε!

Ο Συνάδελφος από την Κατερίνη, ζήτησε επανειλημμένα την παρουσία Δικηγόρου της Υπηρεσίας στο δικαστήριο. 

Ζήτησε ακόμα και την αναβολή του δικαστηρίου, το οποίο όμως τελικά εκτελέστηκε χωρίς την παρουσία Δικηγόρου του ΟΣΕ.

Η σιδηροδρομική γραμμή στον Πλαταμώνα έχει κριθεί διατηρητέα από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλονίκης. 

Παρόλα αυτά ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, εκτελεί εργασίες ανάπλασης στην περιοχή της σιδηροδρομικής γραμμής στον Πλαταμώνα, έχοντας όπως ισχυρίζεται την σχετική άδεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Και αυτά γίνονται σε προεκλογική περίοδο!


Τυχαίο?


---------------------------------------------------

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ 

(Δημοσιεύτηκε Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015)

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στην Πιερία για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, την Κυριακή το μεσημέρι, στον Πλαταμώνα Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 29χρονος και ένας 25χρονος, για κλοπή καλωδίων τηλεπικοινωνίας του Ο.Σ.Ε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και προληπτικής δράσης των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εντοπίστηκε το αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και βρέθηκε έμφορτο με καλώδια τηλεπικοινωνίας του Ο.Σ.Ε., που λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει  από τον Πλαταμώνα Πιερίας. 

Συγκεκριμένα οι παραπάνω, ενεργώντας από κοινού και με την χρήση κοπτικού εργαλείου (τύπου βαριοπούλας), αφαίρεσαν από εγκαταστάσεις του Ο.Σ.Ε. καλώδια τηλεπικοινωνίας συνολικού μήκους 100 μέτρων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.350 ευρώ.

Το αγροτικό όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, ενώ τα αφαιρεθέντα καλώδια παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Ο.Σ.Ε. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου