27 Ιανουαρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Στην ηλεκτρονική σελίδα της "Εφημερίδας των Συντακτών" δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με το τίτλο: 
"Προσωπικότητες σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα".

Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν τα αποτελέσματα είναι και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Κος Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Σε αυτόν το σχολιασμό ο Κος Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε για τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως ακολούθως:

"Θωρακίστε το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Ο ελληνικός σιδηρόδρομος βρίσκεται στην πιο σημαντική καμπή της 150χρονης ιστορίας του. 
Μετά από μια επώδυνη προσπάθεια αναδιοργάνωσης και με θυσίες από τους εργαζόμενους, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετατράπηκε από έναν περιφερειακό προβληματικό σιδηρόδρομο σε κρίσιμο κρίκο παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων μεταφοράς προϊόντων από την Ασία στην Ευρώπη. 
Το εγχείρημα της εκτέλεσης δεκάδων δρομολογίων μεταφοράς προϊόντων από τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Ευρώπη στέφθηκε με επιτυχία και κέρδισε την εμπιστοσύνη παγκόσμιων κολοσσών, με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον να αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. 
Επιπλέον, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, πρωτογενώς στον σιδηρόδρομο και δευτερογενώς σε εργασίες προστιθέμενης αξίας επί των διερχόμενων εμπορευμάτων (συναρμολόγηση, μεταποίηση, logistics).
Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι κρίσιμη και απαιτεί σημαντικές και άμεσες αποφάσεις. Επίσης, για να θωρακίσει την προοπτική του, είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες των Βαλκανίων και παγκόσμιους διακινητές εμπορευμάτων, στοχευμένες επενδύσεις σε υποδομές και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού".

Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου