11 Μαρτίου 2013

"ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ" ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣτη σημερινή εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" (κεντρικό Αμφιθέατρο) με θέμα: Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα παρευρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος απηύθυνε ομιλία στην έναρξη του συνεδρίου.


Στην εισήγηση του (ολόκληρη μπορείτε να την διαβάστε τη ΕΔΩ)  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:


"......... Σε ότι αφορά μάλιστα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, έχει ολοκληρωθεί η προεργασία που έγινε με βάση τα στοχοδιαγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει εξ αρχής.

Και νομίζω πως πλέον  περνάμε στη φάση της συγκομιδής σε αρκετούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρονται: ..............


"η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεκινήσει η αποκρατικοποίηση των σιδηροδρόμων τον Ιούνιο" Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Antonio Tajani, αρμόδιος για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιομηχανία, που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. 

Στόχος των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο είναι η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά και η επίτευξη διεθνών συνεργασιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, με επίκεντρο στους τομείς: αγροτικών προϊόντων/επεξεργασίας τροφίμων, κατασκευών, ενέργειας, πληροφορικής/επικοινωνιών, φαρμακευτικών προϊόντων, τουρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου