19 Μαρτίου 2013

ΓΣΕΕ: Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας


Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου, βλέπει η ΓΣΕΕ στην απόφαση για την Κύπρο.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: 


"Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των Κυπριακών Τραπεζών.

Η πρωτοφανής απόφαση για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών.

Η δογματική εμμονή των ευρωπαίων ηγετών στη βάρβαρη λιτότητα, δημιουργεί τεράστια μείωση της ζήτησης σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το 2012 αλλά και η πρόβλεψη για το 2013, δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας έχουν αρνητική εξέλιξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.

Απαιτείται η Ευρώπη να πάρει μέτρα ανάκαμψης, αύξησης της παραγωγικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, και όχι μέτρα που μειώνουν τη ρευστότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η έκδοση ευρωομολόγου και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, ενίσχυση της ρευστότητας, αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.

Η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών"  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου