13 Μαρτίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΣΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ
Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε με εντολή των υπηρεσιακών οργάνων της Διοίκησης  του ΟΣΕ, μεγάλος αριθμός συναδέλφων είναι υποχρεωμένος να εργάζεται υπερωριακά και πέραν των προβλεπόμενων από το ν.4024/2011 ωρών υπερωρίας ανά μήνα, όπως επίσης μετά τις 10,00 μ.μ. 

Η υπερωριακή και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες υπερωριακή απασχόληση είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η λειτουργία της εταιρείας και κατ’ επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου και των επιβατικών και εμπορικών δρομολογίων θα ήταν εντελώς αδύνατη.

Παρόλα αυτά όμως και παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας είναι υποχρεωμένοι  να εργάζονται πέραν του νομίμου ωραρίου τους, ως ανωτέρω,  χωρίς αυτό να αποτελεί  δική τους επιλογή, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και μετά η εταιρεία δεν τους καταβάλλει καμιά  αμοιβή για την υπερωριακή τους απασχόληση, τη συμπληρωματική απασχόληση των εξαιρέσιμων ημερών.

Είναι φανερό ότι αυτή η δυσλειτουργική κατάσταση  οφείλεται στον πρόχειρο και γενικευμένο τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των σιδηροδρομικών στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να υπολογίζονται οι ιδιαιτερότητες και οι ιδιομορφίες του σιδηροδρομικού επαγγέλματος.

Είναι όμως εξίσου φανερό ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Η απλήρωτη υποχρεωτική εργασία είναι ιδιόμορφη αναγκαστική εργασία που ρητά απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Για όλους  αυτούς τους λόγους σας καλούμε να προχωρήσετε πάραυτα στην καταβολή των οφειλόμενων υπερωριών. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
           
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον ΟΣΕ, αντιγράφοντας την ολόκληρη στο αποδεικτικό επίδοσής της.


Με εντολή της Διοίκησης της Π.Ο.Σ.
Αθήνα  12 Μαρτίου 2013

Ο Πρόεδρος   
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ                 
Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου