7 Μαρτίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ROSCO

Η αντικατάσταση των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών του ΟΣΕ έρχεται σε μια στιγμή όπου πλέον τρέχουν αντίστροφα τα χρονοδιαγράμματα ιδιωτικοποίησης τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και της Rosco, της εταιρείας συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, η οποία, όπως προβλέπει η απόφαση απόσχισης, θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει σε τρίτους υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής του τροχαίου και του λοιπού σιδηροδρομικού υλικού και άλλων μέσων σταθερής τροχιάς, ενώ θα εκμισθώνει και τροχαίο υλικό.


Μέσα στον μήνα οι δύο εταιρείες πρόκειται να μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης. 

Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους αναμένεται να κατατεθούν τον προσεχή Ιούνιο, ενώ εκτιμάται ότι και οι δύο έχουν τα φόντα να προσελκύσουν σημαντικό ενδιαφέρον από την αγορά εξωτερικού.

Η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη προχωρήσει στον διορισμό της εταιρείας IBG-KANTOR-LOUIS BERGER ως χρηματοοικονομικού-τεχνικού συμβούλου, της δικηγορικής εταιρείας HOGAN LOVELLS ως νομικού συμβούλου επί θεμάτων ευρωπαϊκού διεθνούς δικαίου και της δικηγορικής εταιρείας Μ. & Π. ΜΠΕΡΝΙΣΤΑΣ ως νομικού συμβούλου επί θεμάτων ελληνικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου