9 Μαΐου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μέχρι τον Ιούνιο ο διαγωνισμός για την πώληση του 100%


Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει αρχίσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 100% των μετοχών της. Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την κερδοφορία που παρουσίασε το 2012


Έως το τέλος του δευτέρου τριμήνου αναμένεται να έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 

Οι μετοχές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ήδη μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και προχωρά η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Ο επενδυτής θα πρέπει εκτός από κεφάλαια και εμπειρία στις σιδηροδρομικές μεταφορές να διαθέτει και στρατηγική.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή του αναδόχου έως το τέλος του 2013 ή έως τις αρχές του 2014, από την στιγμή που έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα που αφορούσαν σε κρατικές ενισχύσεις και τα οποία εξέταζε η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισε το  2012 με οριακή κερδοφορία, δεν την επιβαρύνουν δάνεια,  διαθέτει εξειδίκευση, τεχνογνωσία και πολλές δυνατότητες σε οργανωτικό επίπεδο ειδικά  μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Hewlett Packard και την Cosco.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης έχει δηλώσει ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα είναι μια γρήγορη και σφιχτή διαδικασία και ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Εταιρία.


Ταυτόχρονα με το διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και για την ιδιωτικοποίηση της Rosco, της Εταιρείας που συστάθηκε πρόσφατα και η οποία θα αναλάβει τη συντήρηση του τροχαίου υλικού.

Για τυπικούς λόγους ο υπουργός Ανάπτυξης, θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες στον αρμόδιο επίτροπο Χ. Αλμούνια μια επιστολή, στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου