16 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΠΑΤΡΑΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Πάτρα, 13/10/2014

ΠΡΟΣ:

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
2. ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
3. Ο.Σ.Ε.
4. ΤΡΑΙΝΟΣΕ
5. ΕΕΣΣΤΥ
6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Τις 7/10/2014 έγινε κοινή σύσκεψη των τριών Σωματείων των παραρτημάτων του Ν. Αχαΐας και εκτιμήσαμε ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις οδήγησαν τον σιδηρόδρομο σε διαρκές και παρατεταμένο μαρασμό, σε πορεία διάλυσης και απαξίωσης, προκειμένου να ξεπουληθεί όσο κι όσο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ελληνικά και ξένα. 

Ο σιδηρόδρομος ειδικά σήμερα αποτελεί δέλεαρ, πειρασμό και φιλέτο για το κεφάλαιο ακριβώς λόγο της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και στον τομέα των μεταφορών.

Εκτιμήσαμε ακριβώς αυτή τη κατάσταση από το εναπομείναντος Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου και αποφασίσαμε από κοινού τα εξής:

• Το δίκτυο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και λειτουργεί από το φιλότιμο των λίγων σιδηροδρομικών που έχουν απομείνει.

• Ο ΟΣΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρησή του, την κατασκευή των στάσεων, την βελτίωση των υποδομών όπως στέγαστρα που δεν υπάρχουν και ο κόσμος περιμένει στη βροχή και τον ελλιπή φωτισμό, δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες στο πιο κερδοφόρο προαστιακό κομμάτι «Αγ. Ανδρέα – Αγ. Βασίλειο», όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και περιβαλλοντικής γιατί μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες χωρίς να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. τους στο κέντρο της πόλης.

Είναι μεγάλο ατόπημα που μέχρι σήμερα το τραίνο δεν πάει στη Δυτική Αχαΐα στην οποία ζει και εργάζεται το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων. 
Το δίκτυο πριν το κλείσουν άναρχα λειτουργούσε κανονικά και από εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης και της Διοίκησης αφέθηκε έρμαιο σε βανδαλισμούς και κλοπές, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτούνται αρκετά χρήματα για την επαναλειτουργία του.

Αποφασίσαμε να συναντηθούμε μαζί σας για να απαιτήσουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς και την έναρξη των εργασιών.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Σιδηρόδρομο είμαστε πεισμένοι ότι μόνο ένα Ενιαίο – Δημόσιο και όχι κατακερματισμένο ΟΣΕ που θα εκμεταλλεύεται από άκρη σε άκρη όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και που θα αποτελεί ένα φτηνό λαϊκό μεταφορικό μέσο σεβόμενο και το περιβάλλον είναι η μόνη απάντηση στη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα. 

Είμαστε αντίθετοι στη λογική του «όποιος κλάδος δεν αποδίδει, κόβεται» αντίθετα υποστηρίζουμε το «ανάπτυξέ το, για να σου αποδώσει».

Παρακαλούμε όπως μας ορίσετε ημερομηνία και ώρα συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Για τα Σωματεία:

Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Ν. Αχαΐας  

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Τοπικό Παράρτημα Αχαΐας

ΠΕΠΕ - Τριμελής Γραμματεία Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου