7 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Αθήνα  7 /10 /2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιλαμβανόμενη την «ανησυχία» της κυβέρνησης και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να πουλήσουν, εσπευσμένα και έναντι πινακίου φακής, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), τονίζει τα ακόλουθα:

Οι σιδηροδρομικοί, σταθερά και απαρέγκλιτα, τάσσονται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των δυο εταιρειών, όπως συμβαίνει, άλλωστε, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σιδηρόδρομος οδηγείται εντέχνως σε απαξίωση και διάλυση προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Αν και είναι τρανταχτές οι ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά και τεχνολογικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα ματαιώσεις - καθυστερήσεις δρομολογίων και βλάβες - ζημιές σε τροχαίο υλικό, η βούληση της κυβέρνησης κινείται στη λογική της «όσο - όσο» πώλησης και όχι της εύρυθμης λειτουργίας των εταιρειών.

Την ώρα που δεν λαμβάνονται αποφάσεις για τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εταιρειών, οι – προς πώληση – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ «προικίζονται» με συμβόλαια, αγνώστου τιμήματος και τεκμηρίωσης, σκορπώντας χαμόγελα στους επίδοξους αγοραστές.    

Παρότι σαν εργαζόμενοι, προειδοποιήσαμε και αγωνιστήκαμε για να μην φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση, εν τούτοις οι κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούνται, από τις Διοικήσεις, συντελούν σε ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του σιδηροδρόμου και κατ΄επέκταση του Έλληνα φορολογούμενου.
Η Π.Ο.Σ. παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και καλεί τους σιδηροδρομικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε έναν ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου