13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ


Στην σημερινή εξόφληση μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013υπάρχει μια παραπάνω καταβολή ποσών από το τακτικό ποσό του που έπρεπε να έχει ο κάθε υπάλληλος.

Μετά από ερώτηση που κάναμε στη ΔOΥ διευκρινίστηκε ότι, τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί στη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων προκύπτουν από τους παρακάτω λόγους:
  • Το ενιαίο μισθολόγιο (που έχουμε ενταχθεί) προβλέπει ότι όλες οι προκύπτουσες διαφορές,  θα πρέπει να έχουν κρατηθεί από την μισθοδοσία των υπαλλήλων μέχρι 31/12/2013.
  • Αλλά ως γνωστόν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι οι προκύπτουσες διαφορές, θα κρατηθούν από τους υπαλλήλους σε δεκαοκτώ (18) μηνιαίες δόσεις.
  • Έτσι για τη λογιστική τακτοποίηση της εταιρίας έγιναν όλες οι κρατήσεις (μαζεμένες) που έπρεπε να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 31/12/2013 και το επιπλέον πόσο (μέχρι τις 18 μηνιαίες δόσεις) αφαιρέθηκε από τις κρατήσεις στη μισθοδοσία με τον κωδικό 917 με τη μορφή έκτακτης προκαταβολής, η οποία από το Νέο Έτος 2014 θα κρατείται - από την μισθοδοσία του κάθε υπαλλήλουπενήντα ευρώ (50 €) μηνιαίως και μέχρι της εξοφλήσεως του ποσού.
  • Τέλος από το Νέο Έτος (εξόφληση Ιανουαρίου) στην ανάλυση των αποδοχών στα εξοφλητικά, δεν θα υπάρχουν οι μείον (-) εγγραφές  στα έκτακτα (αφού έχουν γίνει - λογιστικά - όλες οι προκύπτουσες διαφορές) και θα υπάρχει ΜΟΝΟ η παραπάνω αναφερόμενη κράτηση των 50 € μηνιαίως.

Για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου