13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ


Αθήνα,   13/12/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

Το προεδρείο της Π.Ο.Σ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ, παρουσία των αρμόδιων Διευθυντών για θέματα που αφορούν τους συναδέλφους.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα που είχε προκύψει με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τα οποία συμφωνήθηκε για ένα εξάμηνο ακόμη να μην χρειάζονται θεώρηση. 

Εντός του εξαμήνου θα γίνουν ενέργειες από πλευράς ΤΑΥΤΕΚΩ για την ηλεκτρονική μηχανοργάνωση του συστήματος. 

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν ότι για το θέμα που έχει προκύψει με τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση των συναδέλφων, ότι θα αποστέλλονται σε μηνιαία βάση σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία στο ΤΑΠΟΤΕ-ΙΚΑ ώστε να μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις ιστορικού ασφάλισης. 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με την αδυναμία του Ταμείου να πληρώσει τα εφάπαξ που εκκρεμούν. Συγκεκριμένα, εκκρεμούν περίπου 250 αποφάσεις απονομής εφάπαξ με αποφάσεις συνταξιοδότησης και 550 περίπου χωρίς αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ταμείου για την ετήσια χρηματοδότηση του 2011 και έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση για το 2012 για την οποία το ΤΑΥΤΕΚΩ περιμένει απάντηση.

Από την πλευρά της η Π.Ο.Σ. επανειλημμένα έχει ασκήσει πιέσεις προς την πλευρά του Υπουργείου και θα επανέλθει με νέο αίτημα για συνάντηση, προκειμένου να δοθεί λύση στο μεγάλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και συνεχώς διογκώνεται. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου