8 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΣΕ & ΕΕΣΤΥΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
ΕΚΛΟΓΕΣ   ΟΣΕ   -   ΕΕΣΣΤΥ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.

Τέσσερα χρόνια και το καλοστημένο σχέδιο του Γ.Α.Π., του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και των κηπουρών τους πήρε σάρκα και οστά στους πρώτους κιόλας μήνες της διακυβέρνησής τους και συνεχίζεται με τη σημερινή Κυβέρνηση. 

Ως άλλοι Δούρειοι Ίπποι κατάφεραν να φέρουν το ΔΝΤ στους κόλπους της Ε.Ε., δημιουργώντας τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

Είναι όμως οφθαλμοφανές ότι ο μηχανισμός αυτός, μόνο «στήριξης» δεν είναι τελικά, καθότι στόχος του μέσω των μνημονίων είναι η σκληρή λιτότητα και η εξαθλίωση των πολιτών.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε ακόμα και σήμερα είναι τραγικά για την οικονομία αλλά περισσότερο για την κοινωνία. Πάνω από 1,5 εκατ. συνάνθρωποί μας είναι ΑΝΕΡΓΟΙ και το 40% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. 

Με πρόσχημα την κρίση ικανοποιούν κάθε επιθυμία των μεγαλοεργοδοτών και τολμούν να λένε ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τον εργαζόμενο. 

Την ώρα που το σύνολο των Ελλήνων «Αμύνεται περί πάτρης» με τις βίαιες χωρίς τη θέλησή του προσαρμογές, οι βιομήχανοι, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι άνθρωποι του συστήματος, οι μιζαδόροι, οι φοροκλέφτες και οι φοροφυγάδες αγωνίζονται για την πάρτη τους νομιμοποιώντας την ΑΝΟΜΙΑ που τόσα χρόνια οι ίδιοι αυτοί εξέθρεψαν…..

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο κύβος ερρίφθη…… Η Ελλάδα, θα πρέπει σύμφωνα με τις εντολές να καταστεί μία απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, με μισθούς Κίνας – Βαλκανίων, εργασιακές σχέσεις τρίτου κόσμου, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς ανύπαρκτο, υγεία και παιδεία υπό διάλυση, αλλά με μια …… ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ !!!

Η επιλογή έγινε….η Ελλάδα πρέπει να καταστεί από χώρα, χώρος Νταχάου εργαζομένων και κρεματόριο ανέργων, Γερμανική …..αποικία των φτωχών Ελλήνων. 

Εμείς όμως οφείλουμε να αντισταθούμε ….. ΟΛΟΙ μαζί.

•Να προτάξουμε το «εμείς» και όχι το «εγώ».
•Να λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους μας εργαζόμενους και όχι με αδιαφορία. 
•Να αντισταθούμε στις ορέξεις και στους παραλογισμούς των πολιτικών, των καθηγητών, των τεχνοκρατών και των MEDIA που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είμαστε ακόμα ζωντανοί και σκοπεύουμε να παραμείνουμε όρθιοι …..ν’ αντισταθούμε.

Εμείς οι Σιδηροδρομικοί, έχουμε υποστεί πρώτοι από όλους τα πάντα με τους νόμους 3843, 3845, 3899, 4024 και κυρίως με το ν.3891 του Ρέππα που κατάργησε τα 2/3 του δικτύου, κατάργησε 4000 θέσεις εργασίας και την περιβόητη διαδικασία των μετατάξεων, έδιωξε 2000 συναδέλφους μας, οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι το φάσμα της ανεργίας μέσω της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Οι κανόνες λειτουργίας και το πλαίσιο του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ θυμίζουν μια σκληρή ιδιωτική επιχείρηση της εποχής του 1960, εργασιακούς κανόνες ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπου η άποψη του ενός υπερισχύει ακόμη και της λογικής. 
Διαλύονται όλα όσα χτίστηκαν με αγώνες δεκαετίες τώρα.

Στις αρχές του 2013 συστάθηκε η ΕΕΣΣΤΥ με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και η ιδιωτικοποίησή της με τη μεταφορά προσωπικού χωρίς κανείς να γνωρίζει τους κανόνες αυτής, ενιαίο μισθολόγιο, που σημαίνει επιπλέον 25% μειώσεις στις ήδη πενιχρές αποδοχές μας, ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, κατάργηση των εναπομείναντων εργασιακών κεκτημένων, διευθυντικό δικαίωμα και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων. 

Η νομοθετική παρέμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης η οποία μειώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΔΣ από δύο σε έναν και οδήγησαν την Π.Ο.Σ. να προχωρήσει σε εκλογές στις 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να εκλεγεί ο συνάδελφος που θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΔΣ του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Σε αυτό το στενό νομοθετικό πλαίσιο, παρ΄όλες τις διαφωνίες μας, η Δ.Α.Κ.Ε.Σ.-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποφάσισε να συμμετέχει στις διαδικασίες των εκλογών με υποψηφίους για τον ΟΣΕ το συνάδελφο ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑ και για την ΕΕΣΣΤΥ το συνάδελφο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι θέσεις μας είναι γνωστές και διαχρονικές. Δεν τις αλλάζουμε όπως κάποιοι αλλάζουν τα πουκάμισα. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε………
Καθημερινά, αγωνιζόμαστε σε όλους τους χώρους ευθύνης μας, σε όλα τα όργανα που συμμετέχουμε.

Με δηλώσεις, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και με απεργιακούς αγώνες, έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας και έχουμε ενοχλήσει και την Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά…, δεν αγωνιζόμαστε αλά καρτ, μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται και σε αυτές τις πολιτικές είμαστε αντίθετοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι η κρίση σας και η ψήφος σας θα είναι ανεξάρτητη και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας ως σιδηροδρομικός κλάδος και όχι στις κομματικές ή προσωπικές ανάγκες.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι υποψήφιοι της παράταξής μας, διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ να υπερασπισθούν τα δίκαια των Σιδηροδρομικών, χωρίς συμβιβασμούς!

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ – ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΟΡΘΙΟΙ
Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου