4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 07/12/2014Αθήνα 4 / 12 / 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γ.Σ.Ε.Ε την Κυριακή 7  Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ  στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κατάθεση του προϋπολογισμού από την Κυβέρνηση φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 

Η ψήφιση του σκληρότερου μνημονιακού προϋπολογισμού θα σαρώσει και τα τελευταία ψήγματα εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων καθώς αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμη περισσότερο, αυξάνει τις απαιτούμενες ημέρες για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. 

Αυτά σε μια χώρα που η αυθαιρεσία των εργοδοτών γίνεται "νόμος" και που ακόμη και η μαύρη εργασία  θεωρείται "πολυτέλεια". 

Επιφυλάσσει μειώσεις στις συντάξεις που θα τις καταστήσουν πλέον "βοήθημα". 

Ετοιμάζουν "μαθηματικούς τύπους" για να εξαφανίσουν και το ελάχιστο καταβαλλόμενο εφ άπαξ βοήθημα που αποτελούσε για τους εργαζόμενους τους κόπους και τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού τους βίου. 

Και δεν σταματούν εδώ. 

Η ατζέντα περιλαμβάνει νέες  μειώσεις στα εισοδήματα με τις αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά ιδιαίτερα για τους σιδηροδρομικούς και τις ιδιωτικοποιήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών εντός του 2015, μέσα από τις οποίες θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η Κυβέρνηση υπακούοντας στις εντολές των δανειστών της ετοιμάζει την "ταφόπλακα" για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. 

Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. 
Να πούμε όχι στα νέα σχέδια της Κυβέρνησης που υπονομεύουν το παρόν, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου