5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Αθήνα 5-12-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε παραταξιακό σιδηροδρομικό μπλογκ και το οποίο αναφέρεται στα βοηθήματα τα οποία δίνονται σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία διευκρινίζει τα παρακάτω:
  • Τα βοηθήματα δίνονται σύμφωνα με όρο που περιλαμβάνεται στη Σ.Σ.Ε
  • Τη γνωμάτευση για το ποιος δικαιούται το βοήθημα την εκδίδει μικτή επιτροπή αποτελούμενη από τον Αρχίατρο, υπηρεσιακούς παράγοντες και ένα μέλος του Δ.Σ της ΠΟΣ. Με τον ίδιο τρόπο και σχήμα έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές σε κάθε εταιρεία.
  • Για τη γνωμάτευση υπάρχει πίνακας ασθενειών και χειρουργικών επεμβάσεων  από τον οποίο προκύπτει ποιοι συνάδελφοι δικαιούνται το βοήθημα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και καμιά παρέκκλιση και για κανένα λόγο δεν γίνεται, προκειμένου να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση για όλους τους συναδέλφους.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δια του εκπροσώπου της ο οποίος συμμετέχει στις επιτροπές διασφαλίζει  ότι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται για όλους τους συναδέλφους.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η Ομοσπονδία δεν έχει υπ όψη της καμιά καταγγελία από συνάδελφο για τα βοηθήματα, ο εκ των διαχειριστών του μπλογκ (κατά δήλωσή του) Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ δεν έφερε ο ίδιος το ζήτημα στα όργανα της Ομοσπονδίας αλλά προτίμησε το δρόμο της "αρθρογραφίας". 

Οι σιδηροδρομικοί υποθέτουμε  τον τίμησαν με την ψήφο τους για να ενεργεί και όχι για να αρθρογραφεί.

Τέτοιου τύπου δημοσιεύματα δεν βοηθούν. Αντίθετα θα ήταν χρήσιμο μιας και γίνεται λόγος για "καταγγελίες" θα πρέπει οι "καταγγέλλοντες" να απευθύνονται εγγράφως στην Ομοσπονδία προκειμένου να εξετάσει την όποια καταγγελία. 

Παράλληλα οι αρθρογραφούντες θα μπορούσαν μέσω της ΠΟΣ να διαπιστώσουν την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται έστω και ανώνυμα παρ ότι δεν κατανοούμε τους λόγους της ανωνυμίας όταν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από μια απόφαση.

Καλούμε έστω και εκ των υστέρων όποιον συνάδελφο έχει στοιχεία για άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα βοηθήματα, να επικοινωνήσει με την ΠΟΣ. 

Καλούμε επίσης τα διάφορα μπλογκς του χώρου μας να μην υιοθετούν αβίαστα τις όποιες "ανώνυμες" καταγγελίες μόνο και μόνο για την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους αλλά προηγουμένως να επικοινωνούν με την ΠΟΣ. 

Αυτό δεν το απαιτεί η ΠΟΣ
Το απαιτεί η δεοντολογία (εφ' όσον υπάρχει)
Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις

Τέλος αν όπως διατείνεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος έχει στην κατοχή του "επίσημο" έγγραφο με το οποίο ζητείται η αντικατάσταση δύο μελών της επιτροπής παρακαλούμε για τη δημοσίευσή του για να το γνωρίσουμε και εμείς και ο σιδηροδρομικός κόσμος.  

Ο Πρόεδρος
ΠΑΝ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΡΑΣΚΕYΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Αναρτήθηκε στο omospondiasidirodromikon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου