10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΕνημέρωση από το blog της Ομοσπονδίας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Τριάντα μεταταγμένοι συνάδελφοι επιστρέφουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Συνάντηση  του Προεδρείου της ΠΟΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Νίκο Σταθόπουλο στον οποίο τέθηκαν θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους. 

Ο κ. Σταθόπουλος απάντησε πως σε επικοινωνία του Υπουργού κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο δεύτερος δέχτηκε τελικά να συμπεριλάβει στο κατατεθέν νομοσχέδιο τροπολογία με την οποία θα επανέλθουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τριάντα μεταταχθέντες συνάδελφοι. 

Παράλληλα ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα της ΠΟΣ για την παραμονή του τροχαίου υλικού στον ΟΣΕ για νομικούς λόγους που συνδέονται με τις κρατικές ενισχύσεις. Επίσης κατέστησε σαφές ότι η συντήρηση του συνόλου του τροχαίου υλικού θα γίνεται από την ΕΕΣΣΤΥ.

Στο ερώτημα που τέθηκε για τις εργολαβίες συντήρησης γραμμής  και για την ανησυχία του προσωπικού, ο κ. Σταθόπουλος θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα καθώς δεν προβλέπεται από πουθενά για το προσωπικό καθεστώς κινητικότητας ή απολύσεων.

Επίσης η ΠΟΣ ζήτησε άμεσα κοινή συνάντηση με τις Διοικήσεις των εταιρειών και της ηγεσίας του Υπουργείου. 

Τέλος για μια ακόμη φορά η ΠΟΣ επανέλαβε τη θέση της ότι αν δεν ενισχυθούν οι εταιρείες, η λειτουργία τους καθίσταται προβληματική καθώς η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου