18 Φεβρουαρίου 2013

Στα μέσα του 2016 η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο δίκτυο του ΟΣΕΌπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, στην συνέντευξη τύπου για τα δημόσια έργα το αργότερο μεχρι τα μέσα του 2016 σχεδόν το σύνολό του δίκτυου του ΟΣΕ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί.

«Οι εργολαβίες ανάταξης της ηλεκτροκίνησης είναι εργολαβίες που θα διαρκέσουν 12 με 18 μήνες που σημαίνει ότι τα κομμάτια που είναι φθαρμένα κύρια στο νότο, γιατί στο βόρειο όπως βρίσκονται υπολειτουργία, δεν έχουμε ούτε φαινόμενα βανδαλισμού ούτε κλοπών και τα λοιπά. 
Φαινόμενα τέτοια έχουμε στο Νότο.
Άρα οι εργολαβίες αυτές πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν προς τα μέσα του 2014 με τέλη και το χρονοδιάγραμμα για το Τιθορέα – Δομοκός είναι τέλη του 2015. Θέλετε μέσα του 2016 ? 
Αλλά μέσα του 2016 πιστεύω ότι σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης θα έχουμε καλύψει γύρω στο 80% με 90% που θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.
Υπάρχουν κάποιες απολήξεις προς τα σύνορα που δεν έχουν μεγάλο impact άρα εκεί το βλέπω, γύρω στα μέσα του 2016 πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό ολοκλήρωσης ενός άξονα ηλεκτροκινούμενου και κατά το δυνατό τηλεδιοικούμενο»

Ο Γ.Γ. Μεταφορών εκτίμησε ότι εφέτος οι υπογραφές συμβάσεων της ΕΡΓΟΣΕ θα ξεπεράσουν το 1 δις. ευρώ.

«Αν αθροίσετε δηλαδή στο Τιθορέα – Δομοκός, τον άξονα της Πάτρας, τις ανατάξεις, το Θριάσιο και διάφορα άλλα, πάμε για μια χρονιά που θα γίνουν υπογραφές συμβάσεως γύρω στο 1 δις.
Πράγμα που έχει τη σημασία του τόσο για την ολοκλήρωση του άξονα, όσο και για την κατάσταση των τεχνικών εταιρειών που ανέλυσε προηγουμένως ο κ. Υπουργός και που όλοι γνωρίζουμε»

Φ. Φωτεινός (metaforespress)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου