26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΓΡΑΜΜΗ ΙΚΟΝΙΟ - ΘΡΙΑΣΙΟ


Εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου – Θριασίου
Στο επίκεντρο η συμφωνία Hewlett Packard και Cosco. 

Λεπτομέρειες απομένουν για να ξεκινήσει η λειτουργία της γραμμής

Μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στην εμπορική πορεία του λιμένος του Πειραιά θα εγκαινιαστεί επίσημα η συνεργασία Cosco με την HP, με την ανακοίνωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Θριασίου και της σημαντικής αναβάθμισης του Πειραιά ως «πύλης» για τη ροή εμπορευμάτων από τις αγορές της Ασίας προς την Ευρώπη. 

Σύνδεση με το εθνικό δίκτυο

Κομβικό συστατικό της συνεργασίας Cosco και ΗP είναι η σύνδεση του εμπορευματικού λιμένα του Πειραιά με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία ως έργο παραδίδεται τις επόμενες μέρες. 

Υπολογίζεται ότι ο συνδυασμός λιμάνι - σιδηρόδρομος θα συντομεύσει, κατά μέσο όρο κατά οκτώ μέρες, τον χρόνο που απαιτείται σήμερα ώστε τα φορτία από τις αγορές της Ασίας να φθάνουν στην κεντρική Ευρώπη.

Η μείωση του χρόνου αποκτά μεγάλη σημασία για τις θαλάσσιες μεταφορές λόγω των διεθνών τιμών των καυσίμων που διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. 

Η Cosco αναμένεται να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός με ειδική εκδήλωση στον Πειραιά. 

Στελέχη της στην Ελλάδα δηλώνουν πεπεισμένα ότι τα φορτία της HP θα είναι μόνον η αρχή, καθώς σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται και άλλες αντίστοιχες συμφωνίες που θα δώσουν νέα ώθηση στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά. 

Ο κινεζικός όμιλος έχει επανειλημμένα τονίσει πόσο ενδιαφέρεται για τη βάση του στην Ελλάδα. Το 2012 έφερε στον Πειραιά περισσότερα από 2 εκατ. κοντέινερ, το 2013 στοχεύει σε 2,5 εκατ. κοντέινερ, ενώ την 1η Ιουνίου θα αρχίσει η λειτουργία της πρώτης φάσης της νέας προβλήτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου