11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΤΑΝΟΥ & ΚΑΣΚΟΥΤΑ


Οι συνάδελφοι Ντάνος Νίκος και Κασκούτας Θανάσης μας έστειλαν την παρακάτω επιστολή και την δημοσιεύουμε

Συναδέλφισσες/φοι

Οι συνάδελφοι των μέσων σταθερής τροχιάς «άνοιξαν» τους όρους του «παιχνιδιού», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη υλικού και επιστράτευση απεργών, το οποίο αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων, την ανυπαρξία διαλόγου, την εσωστρέφεια και τελικά το «φόβο» μήπως ξεφύγουν τα πράγματα, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται τάσεις ολοκληρωτισμού (απολύστε τους να τελειώνουμε)!
  • Κατά τη γνώμη μας, αυτή τη χρονική στιγμή, πρέπει να επιμείνουμε μαζί με τους άλλους συναδέλφους των Μ.Μ.Μ. να υπάρξει διάλογος που να καταλήξει σε υπογραφή Σ.Σ.Ε., για το 2013 που να περιλαμβάνει τα εξής ζητήματα, πάντα με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες εκάστης ΔΕΚΟ:
  • Πρέπει να πάψει να ισχύει η διάκριση εισηγμένων και μη επιχειρήσεων με θετικό πρόσημο, όσον αφορά το κεφάλαιο των βασικών μισθών, στους οποίους εμπεριέχεται η εξασφάλιση του βιοτικού επιπέδου ζωής των εργαζομένων.
  • Πρέπει να εξασφαλισθεί η ισορροπία που επιβάλλουν και στα ισχύοντα μισθολόγια οι εκπαιδευτικές βαθμίδες, με πρόβλεψη να καλύπτονται κατώτερα προσόντα από τα προβλεπόμενα.
  • Πρέπει να προστατευθούν, απόλυτα, οι δευτερεύουσες απολαβές στις τιμές που ισχύουν σήμερα, ώστε να μην εξαθλιώνονται οι συνάδελφοι που είναι υποχρεωμένοι να τις πραγματοποιούν.

Επειδή ο αγώνας για υπογραφή Σ.Σ.Ε. είναι έντιμος, αφορά τη σχέση με τις εταιρείες που εργαζόμαστε και αναβαθμίζει το Σ.Κ., πρέπει να διαφυλαχθεί το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων με κατεύθυνση την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, αλλά και τήρηση των κανονισμών που αφορούν την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, ώστε να διορθώνονται οι «αδυναμίες» που υπάρχουν.

Υ.Γ. Είναι καιρός να καταλάβουν οι συνάδελφοι, οι οποίοι τυγχάνουν φίλοι της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι «ο κύβος ερίφθη».
Η πρωτοβουλία πρέπει να επαφίεται στις γενικές συνελεύσεις, των οποίων οι αποφάσεις θα αποτελούν δέσμευση για τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων.

ΝΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Προσωπικό Έλξης
ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Προσωπικό Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου