10 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΣ

Ο συνάδελφος Π. Τερζόγλου μας έστειλε το ακόλουθο e-mail και το δημοσιεύουμε:

Εξώδικο για τα ζητήματα του σιδηροδρόμου

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ, κατέθεσα την εξής πρόταση:

Να στείλει η ΠΟΣ άμεσα εξώδικο προς τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και την κυβέρνηση, ζητώντας μέχρι τις 31/8/2014 τη λήψη (ή τη δρομολόγηση όπου χρειάζεται) άμεσων μέτρων:

1. Για την κάλυψη των τεράστιων κενών οργανικών θέσεων προσωπικού τόσο με προσλήψεις όσο και με την άμεση επιστροφή όσων σιδηροδρομικών μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και επιθυμούν να επιστρέψουν.

2. Για την ολοκλήρωση των έργων της γραμμής που καρκινοβατούν, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς και για την προμήθεια τροχαίου υλικού και ανταλλακτικών που είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου.

Εάν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις, τότε να δηλώνουμε ότι από 1/9/2014 θα προχωρήσουμε σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις, εκμεταλλευόμενοι και την εμπειρία από την πρόσφατη περιπέτεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η παραπάνω πρόταση η οποία προφανώς απευθύνεται και σε όλα τα σωματεία και σε όλους τους σιδηροδρομικούς, γίνεται για να αφυπνίσει το "κοιμώμενο" συνδικαλιστικό κίνημα μας, το οποίο πραγματοποιεί συναντήσεις με τον κ. Χρυσοχοϊδη σε "θετικό κλίμα" (όπως αναφέρεται στο τελευταίο Δελτίο τύπου της ΠΟΣ) ή ισχυρίζεται (πάλι στο ίδιο Δελτίο τύπου) ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης "αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες" του σιδηροδρόμου και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τις λύσει.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αποτελεί ο ίδιος, η κυβέρνηση του και η αντισιδηροδρομική (και όχι μόνο) πολιτική που ασκούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τη δυσκολία του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών. 

Και όταν τα συνδικάτα θεωρούν ότι συνδιαλέγονται σε "θετικό" κλίμα με αυτούς, τότε έχουμε μεγάλο, πολύ μεγάλο πρόβλημα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου